Thursday, February 11, 2016

 
Tere kallis lugeja. 


Tervitan Sind alanud tuliahvi aasta puhul. Toogu see Sulle õnne ja armastust, rahulolu ja tasakaalu. Tänasesse blogipostitusse panen kirja need tähelepanekud ja äratundmised, mis mul on tekkinud seoses uue loomaaasta saabumisega hiina kalendri järgi.


Ahviaasta tuli minu jaoks perioodil, mis oli täis sagimist. Selline füüsiliselt ja vaimselt aktiivne tõotab tulla terve see aasta, mitte ainult minu jaoks, vaid ka maailmale. Palju on oksalt oksale hüppamist, lendamist kuristiku kohal ja rippumist tühjuses. 


Need märksõnad "kuristik" ja "tühjus" tähendavad praeguses kontekstis seda, et vana paradigma, ka endine planeedi Maa resonants, on muutunud, aga uus paradigma ja uus pidevalt muutuv resonants pole veel inimkonnale kohale jõudnud. Kohale jõudmise all pean ma siin silmas arusaamist ja ära harjumist. Seega läbime jätkuvalt üleminekuajastut. 


Aga vaadake ahvi, tema on kindel selles, et ta jõuab hüpatud ühelt oksal teisele ja ta ripub lõdvestunult ja lausa puhates oksa küljes kõrgel suure tühjuse kohal. Mida see tähendab? - Usaldust. Kui usaldus on olemas, siis võime lõdvaks lasta ja mängida. Just neid kahte asja - lõdvestumist ja mängulisust - ahv meile õpetabki. Kui oleme lõdvestunud, suudame paremini toimida, oleme graatsilised oma liigutustes ning terved kehalt. 

Ahv on niigi aktiivne ja dünaamiline, rääkimata veel tuliahvist. Paigal püsimiseks ja nurgas istumiseks ei ole see hea aasta. Sellise käitumisega muutub hing ruttu rahulolematuks. Tuli annab meile täiendavat energiat tegutsemiseks. Et põleda paraja leegiga, tuleks igapäevaselt seda tuld rakendada tegevusse, muu hulgas ka füüsilisse tegevusse.    

Minu praeguse nägemuse järgi hakkab uus paradigma ja arusaam uue ajastu energiate tõelisest toimimisest meile kohale jõudma kuskil 2017. aasta jooksul, seega aasta pärast. Siis peaks ka meie mõistus aru saama, kuhu poole maailm tüürib. Meie vaim on sellest juba ammu aru saanud ja ka meie südameteadvus joondub uue paradigma järgi. Seega, praegu ei ole õige aeg maailma ja iseenda asju selgeks mõtelda, kuristiku kohal lennates on tark pigem usaldada Loojat ja anda ennast täielikult tema kätesse. Sel moel on üleminek meie jaoks leebem. Kui oleme kontrollivad ja kartlikud, siis me ei anna vanu mustreid käest ning need peavad siis suuremat võitlust uute energiavormidega. Võitlus omakorda tekitab pinget ja viha. Tark on lasta elul vabalt kulgeda.

Et oleks lihtsam jälgida, panen ahviaasta soovitused punkt punkti haaval kirja:

1. Ole ahvi aastal aktiivne, nii ühiskondlikus mõttes, oma töödes, aga ennekõike füüsiliselt. Liigu palju.
2. Mine kaasa ahvi mängulisusega. Praegu ei ole aeg elu väga tõsiselt võtta. Taju elu kui suurt mängu. Leia põhjust naerda, lõbutseda, laulda, tantsida. Paku oma hingele lapselikku mängu.
3. Õpi ahvilt osavust nii kinni haaramises kui ka lahti laskmises. Ahv ei klammerdu mitte millegi külge pikalt. Ta liigub. Aasta on dünaamiline ka inimsuhetes, ole valmis kõike ja kõiki kergelt vastu võtma ja ka lahti laskma.
4. Kuna on tuleaasta, siis kanna tulevärve, lase endal särada ja ela tuld välja, ole heas mõttes tuline. Kui seda koguneb liialt, siis põletad iseennast läbi. Ole ettevaatlik viha energiaga, seda on sel aastal palju õhus. Kui tunned, et muutud rahulolematuks, siis ütle kohe välja, mille pärast Sa seda tunned ja kehtesta ennast. Nii ei saa viha koguneda.
5. Ahv on kogukondlik. See aasta on sobiv reisimiseks, seltskonnas liikumiseks, aga ka pere ja suguvõsaga heade sidemete hoidmiseks. Suhtle ja liigu inimeste keskel.
6. Raha ja töö on sel aastal samuti suures liikumises. Raha tuleb kiiremini ja läheb ka kiiremini. Tööga seoses tuleb muudatusi, kellel lihtsalt töö sisuga, kellel lausa töökohaga. Ka kolimine on soositud. Ka siin tuleb järgida mitte-klammerdumise pritnsiipi - mine vooluga kaasa.
7. Kuna uue maailma paradigma veel integreerub inimkonna ühisteadvusesse ja kuna Maa sagedus on jätkuvalt muutumises, siis ära püüa selgeks mõtelda maailmas toimuvat, ära anna asjadele lõplikku definitsiooni. Ole kohal praeguses hetkes ja võta tõe pähe tänast reaalsust. Parimad juhtlaused selleks aastaks on - "Jumal teab" ja "on nagu on".
8. Kuna maailm on kiirelt muutuv ja mõistusele paljuski arusaamatu, siis ära topi oma nina asjadesse, mis Sinusse ei puutu. Ära torma aitama, muutma ja hindama, kui Sind ei ole palutud ja kui see ei ole Sinu missioon siin elus. Ära anna pealiskaudselt hinnanguid. Tegele oma eluga ja nende ülesannetega, mis on Sinule teha antud. Kuula oma sisehäält, oma südame häält ja tegutse selle järgi. Igaühel on oma tõde ja oma maailm, ära proovigi teist inimest paika panna. Las tema olla.
9. Ole tänulik ja rõõmus. Mäng on lõbus tegevus. Võta aega iga päev tänamiseks, täna kõige eest, mis sinu elus on, aga ka selle eest, mis maailmas on. Tänulikkuse ja kaastunde energiaga saad Sa kõige paremini ja kõige kergemini iseennast ja maailma muuta. Luba muutumine oma ellu. 

Rõõmsat ja mängulist aastaringi kõigile!

Kersti

2 comments:

  1. Ma lugesin eriti tähelepanelikult kuna olen ka ahvi aastal sündinud aitäh .... eriti tähelepanelikult 8 punkti .
    Ilusat kevadet ja loodan näha uusi kirjatükke !

    ReplyDelete