Sunday, June 12, 2016


Kallis lugeja. Täna võtan kirjutada näpunäidetest, mida olen ise viimastel kuudel kasutanud, kuivõrd mul on ette tulnud päris keerukaid olukordi, milles pean kiirelt valikuid tegema ja otsuse tegema. Niisiis, tegevused või hoiakud, mida ma soovitan keerulisteks aegadeks, seisnegu see keerukus siis paljude tegevuste kuhjumises, mingis äärmuslikus reaktsioonis või olukorras või milleski muus.

1. Kui tunned, et ühel või teisel põhjusel "katus sõidab", siis keskendu sügavale hingamisele, jälgi oma hingamist ja kui võimalik, siis ohka häälega väljahingamisel osa oma mõttetormidest välja.

2. Keskendu hingamisel nabapiirkonnale, tee kõhuhingamist, sest sellega läheb hingamine sügavamaks, keha saab rohkem hapnikku ja energia jaotub ühtlasemalt kehas laiali. Teatavasti on nabast allpool hiinlaste ja jaapanlaste teooria järgi eluenergia üks keskpunktidest ehk Chi või Ki punkt, läbi selle hingamine jõustab ja tasakaalustab keha.

3. Raskel hetkel keskendu jalataldadele, tunneta, kuidas need on tugevalt maas. Nii maandad oma keha ja otsused, mida sel hektel langetad, tulevad rahulikumast seisundist ja on seetõttu arukamad.

4. Kui saad parasjagu mõneks hetkeks üksi jääda, siis liiguta ennast, raputa käsi ja jalgu, õõtsuta neid, sörgi kohapeal, pane oma keha tööle. Nii vabaned pingeseisundist tekkinud keha tardumisest, vähemalt mõneks ajaks. 

5. Kui sul seisab ees vastutusrikas kohtumine või eksam või mõni muu sinu jaoks keerukas olukord, siis mängi see mõttes juba varem läbi, tee väike meditatsioon ja näe oma vaimusilmas selgelt ette selle sündmuse käiku ja sinule soovitud tulemust. Näe iseennast selles protsessis tasakaaluka ja kindlana.

6. Kui sa ei tea teadlikult, missugune on parim lahendus, siis palu seda Jumalalt, palu lahendust, mis on parim sulle, sinu kõige kõrgemaks hüvanguks ja ka kõikide hingede kõige kõrgemaks hüvanguks. 

7. Mina eelistan kasutada palve vormi, see on minu arvates lähem Looja tingimusteta armastuse ja valguse vibratsioonile kui taotlus, korraldus, afirmatsioon jne. Südamest tehtud palve on parim ja ehedaim.

8. Palves pöördun ma Jumala poole ja palun appi puhtaimat Looja armastust ja valgust. Kuna vaimumaailmas on igasuguseid olemeid ja olendeid ning kõik pole kaugeltki mitte omakasupüüdmatud ja heatahtlikud, siis on oluline ära mainida, et abi tuleb otse Jumala algallika valgusest. Iga palve lõppu panen ma kindlasti ka "Looja tahtmine sündigu", sest elu on väga mitmetasandiline ja võimalik, et Loojal on palju parem plaan minu jaoks, kui see, mida minu teadlik mina parasjagu tahab.

9. Looja saadab tihti appi oma saadikuid, enamasti on need inglid, peainglid, valgusolendid tähtedelt, ülestõusnud meistrid. Meil endil ei ole vaja teha valikut, me võime kedagi konkreetset kutsuda, aga võime jätta ka otsustuse Looja või omaenda kaitseingli teha, nemad teavad, kes on parasjagu abistama parim.

10. Usu ja usalduse kasvamine on väga oluline hinge arengus, tee see endale üheks prioriteediks ja palu, et sinu usk ja usaldus oleks vankumatu.

11. Me kõik oleme üks ja maailm liigub järjest enam ka teadvustamise tasandil ühtsuse poole. Seega on oluline soovida teistele inimestele head, palvetada nende eest ja paluda ka meie emakese Maa eest. Mida rohkem me teeme head ja soovime head, seda enam headust meid ümbritseb. Ära eralda end maailmast, osale elus ja elamises.

Kena suvise nädalavahetuse jätku,

Kersti

2 comments: