Monday, December 10, 2018

Pildiotsingu meditation winter tulemus

Hea lugeja! Täna panin kirja kolm väikest juhist sisevaatluseks. Hüva lugemist ja vaatlemist!


Õige tee

Igaühele meist on antud suurepärane oskus ära tunda oma tee, need teod, mõtted, käitumisviisid jms., mis on kooskõlas jumaliku tõega meie jaoks. Ja ka seda, mis ei ole kooskõlas ja mis ei ole meie tee. Seega, igaühe jaoks on õige tegu justnimelt see, mis on tema enda südame häälega kooskõlas. Tunneta iga sinu jaoks olulist mõtet ja tegu oma südamega. Selleks keskendu südamele, istu, lama või jaluta rahulikult üksinda. Ja tunneta südamega oma mõtet või käitumisviisi. Mida sinu süda ütleb? Kas ta rõõmustab ja läheb kergeks? Või tuleb esile hoopis koormav tunne või vastikustunne? Kui oled enesest aru saanud, siis vastavalt südame otusele käitugi. Ja sinu elu läheb just sellistele rööbastele, mis on sinu jaoks õige. Sellega seoses sa tunned rohkem rõõmu ja sul on rohkem energiat. Enamasti pole eraldi aja võtmist ja pikka keskendumist vajagi. Süda ütleb sulle kohe vastuse. Piisab vaid kuulamisest.

Ära suru ennast

Meie kasvatus on aastasadu olnud selline, mis kasutab jõudu ja raami, seetõttu oleme me ülemäära jõulised ja raamis mõtlemise ning käitumisega. Aga see ei ole kooskõlas meie põhiloomusega, mis on vaba ja mängiv. Vaata näiteks mõneaastast last, kes on veel ühiskonna poolt rikkumata. Hea on teha aegajalt meditatsiooni teemal "Piirangutest vabaks". Seda võib teha istudes, aga ka käies või tantsides. Tunneta esiteks oma keha. Kus sa tunned ülemäärast jõudu, kinni hoidmist, peale surumist, mistahes survet. Lase see surve vaikselt ja kindlalt vabaks, mitte jõuga, vaid lase tal ise vabaneda. Vaata oma mõtteid samal ajal, missugused kujutluspildid tulevad. Kindlasti lipsab läbi mõni mõte või mälestus, millega sa oled seda survet ja pinget oma kehasse tekitanud. Kui sa aru saad, millise mõttega sa ennast raami surud, siis lase vabaks ka see mõte. Kui sa teed seda meditatsiooni istudes või lamades, siis pärast liiguta ennast natukene, lase liikumise abil ka oma lihastest, luudest, liigestest ja kõikidest organitest see surve välja. Ja just nii palju, kui parasjagu ise välja valgub. Luba voolata ja ära hakka survet omakorda suruma, välja pressima. Hoopis vastupidi, õpi järkjärgult elama ilma surveta, ilma jõu rakendamiseta iseenda suhtes. Kasuta jõudu ainult siis, kui seda on vaja kasutada.

Palve

Kui sa midagi palud, palu alati ka jumala valgust ja armastust ja rõõmu, nii iseenda kui ka teiste südamesse. Palu rahu ja tasakaalu enese sees ja kogu maailmas. Helded ja üdini siirad ning omakasupüüdamtud palved õilistavad sind, teevad sind avatumaks jumalikule küllusele. Ja kui sa oled oma mõtetes ja tunnetes puhas, siis saadki kõik, mida sul tegelikult rahuloluks ja terviklik olemiseks vaja on. Loomulikult võid paluda igasuguseid praktilisi asju, romantiliste suhete edenemist jms., aga lisa nendele alati juurde see kõrgema mõõtme palve, puhas jumala armastuse palve. Kui sinu sees on külluslikult armastust, siis langevad ära paljud sinu varasemad tahtmised ja sa näed, et sul pole õnnelik olemiseks üldse palju vaja. 


Rahu ja tasakaalu sel jõulueelsel  kiirel perioodil. 

Kersti


No comments:

Post a Comment