Wednesday, August 5, 2015



Lõpuks on Eestimaal kätte jõudnud tõeline suvi ning neil, kes vähegi seda soovivad, on võimalik suvemõnusid nautida. Mina olen oma suuremad suvitamised juba ära suvitanud, seda ennekõike Läänemaa randades ja metsades, aga püüan praegugi tööde kõrvalt iga päev aega leida, et looduses olla. Tahan teiega mõningaid mõtteid jagada, mis suviste tööde ja tegemiste ja kivi otsas istumise ning mõtisklemisega minuni on jõudnud. Taas panen need kirja soovitustena, et teil oleks kergem lugeda ning mõnest mõttest ehk ka isiklikult kasu saada.

1. Kui suvesoojus võimaldab, siis on sel kaunil ajal tark olla igakülgselt kontaktis Emakese Maa stiihiatega, olla kontaktis tule, õhu, vee ja maaga. Kuna meie füüsiline keha on planeedi Maa osa, sellest sündinud ja sinna läheb ka tagasi, siis vajab ta laadimiseks neid elemente. Ja mitte ainult peale laadimiseks vaid ka maha laadimiseks.

2. Kui nüüd konkreetsemaks minna, siis suvel on kasulik igal võimalusel käia paljajalu, lebada maas, istuda maas, toetada vastu puud või olla kivil, töötada käed mullas. Ja paluda seejuures Maaema, et ta toidaks meid kõigega, mida me vajame ja võtaks endasse kõik need energiad, mida me enam ei vaja. Maa jõustab ja väestab. Seega, kui puudutad jalatallaga maad, siis täna Maaema, saada talle õnnistust ja anna talle see osa endast, mida sa enam ei vaja.

3. Sama lugu on veega, ja mida suurem veekogu, seda parem. Seetõttu ongi mereveel kõige võimsam ja puhastavam energia. Kui lähed vette, siis palu veel maha pesta kõik oma aja ära elanud tunded ja mõtted, kõik sulle kahjulikud võõrad mõjutused. Kui tuled veest välja, on tunne, nagu oleksid uuesti sündinud.

4. Samuti on võimas puhastav ja laadiv mõju tuleleegil ja päikesel, võta võimalusel päikest, tee lõket. Tule ja vee hea kombinatsioon on vana hea eesti saun. Sauna on eestlased alati pühaks paigaks pidanud ja ka sina võid saunas teha rituaali, milles sa ei pese maha ainult füüsilise mustuse, vaid ka oma iganenud tunded ja vanad mõttemustrid. Võid vabalt laval istudes korraks silmad sulgeda ja tunnetada, kuidas see iganenud energia sinust välja aurab. Ja kui ei lähe, vihtle välja.

5. Ka õhk on võimsa jõuga, tuul viib ja tuul toob. Võid tuulde visata oma soovid ja kujutada, kuidas need sel viisil Jumala juurde jõuavad ning võid tuulise ilmaga lagedal kohal käed välja sirutada ning lasta õhul endast läbi tuisata. Tuul toob uusi ja selgeid mõtteid, tuulise ilmaga on mõttetegevus tavaliselt kiirem ja ka vaimsed nägemused kergemad tulema.

6. Kuna loodus on hetkel oma tippvormis, siis naudi selle ande, kasuta oma toidulaual võimalikult palju värsket kodumaist kraami nii aiast kui ka metsast. Soovitav on sellisel aastaajal teha endale üks kergema toidu kuur. Need, kes on tavaliselt segatoidul, võiksid praegu oma keha puhastamiseks teha paar nädalat "lihapuhkust" ning süüa toortoitu. Aastaringse toortoidu "partei" ei ole mind siiani köitnud, aga ma arvan, et paar nädalat suvise soojaga looduse andidest toitumine on iga inimese jaoks tervislik.   

7. Praeguse aja väga muutlikes ja ebapüsivates energiates on kõige kergem võtta see muutumine täielikult omaks, siis kaob kohe üks oluline rahulolematuse ja pinge allikas sinu elust. Lepi sellega, et praegu on just nii nagu on. Ja kui sa veel suudad tunnetada seda, et kõik sinu elus on täiuslik just sellisena, nagu see just praegu on, siis oled omadega mäele jõudnud. Rahulolu olemasolevaga, kaasa arvatud iseendaga, on üks võtmefaktoreid meie elus.

8. Kui sa ei oska keerukas olukorras midagi tarka teha, kui sa ei suuda välja mõtelda, mis on parim lahendus, siis keskendu oma kehale, püüa lõdvestada lihaseid, keskendu hingamisele ja lase energia endas vabalt voolama. Ja siis võta vastu see, mis tuleb.

9. Võta vabalt ja tänuga vastu kõik see, mis tuleb sinust väljastpoolt ja ka see, mis sinu enda seest esile kerkib, see kõik on sinu enda maailm, sinu unenägu. Nagu sees, nõnda ka väljas. Ka kõik inimesed sinu ümber on sinu reaalsuse looming. Ära kakle oma peegliga, ta näitab sulle tõde sinu enda kohta. Täna teda, siis on peegelpilt ilusam, sest sa näed tänulikkuse seisundis rahulolevam ja kenam välja.

Head suvekuumuse nautimist.
Kersti

No comments:

Post a Comment