Tuesday, November 15, 2016



Armas kaasteeline,


tere üle pika aja. Pole ammu olnud kutsumust blogisse kirjutada, aga nüüd see taas tuli. Talv on rahu ja rahulolu aeg, loodus on vaikne ja puhkab. Reastan siia taas mõned punktid minu isiklikust nägemusest, kuidas rahu eneses luua. See lahti kirjutamine on minule enesele abiks selguse loomisel ja loodan, et ka sulle, kallis lugeja.

1. Kasuta kõiki võimalusi olla õues, eriti looduses. Loodusel on kõige tugevam tasakaalustav mõju, mis meile üldse olla saab. Sest me oleme osa loodusest. Õues olekuks kõlbavad igasugused ilmad.

2. Kui oled looduses, siis tunneta talve vaikust, pehmust ja valgust enese ümber, tunneta seda looduse rahu, looduse rahulikku talveund, hinga seda teadlikult sisse. Tunneta looduse hingamise rütmi ja samastu sellega.

3. Soojenda ennast tulega, soe lõõgastab ja rahustab. Kaminatuli, vann, saun, soojendavad joogid ja söögid, soojad villased riided. Kõik see loob su kehale ja hingele sooja ja tasakaalustab välist niiskust ja külma.

4. Teadvusta seda, et sinu ümber on oluliselt rohkem rahu ja tasakaalu, kui meedia seda kajastab. Tarbi meediat teadlikult ja ära reosta oma teadvust, kuulates iga poole tunni tagant sõjauudiseid. No muidugi juhul, kui sa just oma töö pärast seda tegema ei pea.

5. Adu, et kõik inimesed on sündinud armastusest ja teevad kõike oma parima äranägemise järgi, just nii, nagu nad oskavad ja saavad. Kõik haiget tegemised on nende endi sisemise valu peegeldus. Ja teaduvsta, et me oleme kõik üks. Kui sa seda teed, siis sul on kergem kõigile ja kõigele andestada ja lihtsalt armastada. Lihtsalt armasta, kõiki ja kõike. Siis saavutad välise maailmaga rahu.

6. Adu ka seda, et sa ise oled puhta armastuse vili ning et niiöelda valesti käitumised on vaid sinu enda hingehaavade peegeldus. Sa oled alati andnud endast parima. Nii see on. Ära kahtle selles. Selles valguses saad sa anda iseendale täielikult andeks, saad iseennast lihsalt armastada, ilma igasuguste tingimusteta ja saad sõlmida iseendaga rahu.

7. Talv on puhkamise aeg, austa looduse rütmi ja anna endale maksimaalselt puhkust, julge ütelda "ei", täida oma kohustused ära ja seejärel ole valiv igasuguste muude ettevõtmiste osas. Talvel pigem puhka, ära rabele.

8. Ära liialda ergutavate ainetega oma toidus. Tee võimalusel hingamisharjutusi. Laula ja tantsi, ka kodus, enda rõõmuks. Masseeri keha lõõgastavaid punkte. Mediteeri või kui sa arvad, et sa seda ei oska, siis istu lihtsalt rahulikult ja vaikselt ning lõdvesta oma keha. 

9. Naudi talve. Talv on seda väärt. Teadvusta, et kõik aastaajad on suurepärased just sellistena, nagu nad on. Ära mine kaasa lõputu suve ootamisega, suvi ei ole parem ega halvem aastaaeg, kui kõik teised. Usu mind, igavene suvi tüütab. Olen olnud pikemat aega soojal maal ja tean seda omast käest. Meile on neli aastaaega parim, sest me oleme siia loodud, me oleme geneetiliselt kohastunud elama justnimelt siin. Seega, ära kuula seda hala, et sügis ja talv on masendavad. Ei ole. Pimedus ei tähenda masendust. Pimedus on täiesti nauditav. Selles kerkib üles palju mõtteid ja tundeid, mis kiiskava päikese käes üles ei kerki. Seega, ole tänulik, et asjad on just nii, nagu nad on.

Ma usun, et see hoiak ja käitumine toob sinusse suuremat rahu. Minusse igatahes toob.

Ole hoitud, kallis kaasteeline,

Kersti

No comments:

Post a Comment